Texas-scrambelen is leuk zegt Max Dolfin

Echt leuk en ook populair, dus alle holes bezet. Bij Texas Scramble is het de bedoeling dat alle spelers in een flight afslaan en daarna samen de beste bal kiezen, waarna vanaf die plek alle spelers verder spelen met hun eigen bal en dat gaat zo door totdat de bal in de hole ligt. Als extraatje geldt dan ook nog dat van iedere speler in een flight driemaal een bal vanaf de tee moet worden gebruikt, dus dat vraagt om tactisch en technisch spel van allemaal.

Ik werd ingedeeld bij Francisca Veldhuizen, Pim Rijnders en Roy Bihari. Zelf hadden we geen moment de indruk dat we geweldig goed speelden maar slecht ging het ook niet en als team deden we het goed, zelfs zo goed dat Francisca haar plannen om slechts 9 holes te lopen liet varen en de volle 18 holes uitliep; bovendien zat de stemming er prima in en werkte het weer ook nog mee.

We kwamen dus welgemoed aan bij hole 19 en daar bleek onze netto score van 38 slagen net één slag lager te zijn dan van drie teams met 39 slagen (en die teams stonden bol van gerenommeerde spelers en in de playing handicaps zat hooguit één slag verschil).
Dus hadden we als team gewoon prima gepresteerd en mochten we, buiten de gangbare hapjes, ter plekke genieten van onze prijs: een drankje naar keuze met een portie bitterballen.

Ik ben trots op mijn flightgenoten!

Hierbij de complete uitslag :

Max Dolfin, Pim Rijnders Roy Bihari en Cisca Veldhuizen met netto 38 slagen.
Wim Vinju, Bas Overwater, Wien Philips en Wil van Baarsen met netto 39 slagen (gemiddelde Exact handicap 27,38).
Wil Kok, Loes Philips, Gerard Stevens en Kees Braam met netto 39 slagen (gemiddelde Exact handicap 27,90).
Albert Drenth, Carla Dolfin, Beat Scheidegger en Michiel Hiemstra met netto 39 slagen (gemiddelde Exact handicap 28,68).
Astrid Drenth, Fred Nelis, Guus Donker en Gea Noë met netto 40 slagen.
Margareet Stevens, Martin Scholten, Sjoerd Bron en Kees Braam met netto 41 slagen.
Charly IJfs, Barry Jaspers, Coos de Nijs en Tiny Scholten met netto 42 slagen.
Wilfried Meun, Jacques van Vessem, Peter Jager en Ernst Oosterloo met netto 43 slagen.


Geplaatst op: 31-08-2024

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer